Reject
In order to provide services at the highest level, the Service uses cookies stored in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by Platan Hotels & Resorts Sp. z o.o., Poleczki 23, 02-822, Warszawa, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.
Polityki prywatności i stosowania plików Cookies

Polityki prywatności i stosowania plików Cookies Aries Hotel & Spa Zakopane

  • 1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług oferowanych przez serwis internetowy Aries Hotel & Spa Zakopane (dalej: Serwis)
  • 2. Administratorem danych osobowych zawartych w Serwisie jest Platan Hotels & Resorts Sp. z o.o., Warszawa 02-822, Poleczki 23 wpisaną do rejestru przedsiębiorców pod numerem NIP: 9512354237 (dalej: Administrator).
  • 3. Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych, z którym można skontaktować się drogą elektroniczną:  iod@platanhotels.pl
  • 4. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych danych osobowych Administrator działa w oparciu o wewnętrzne procedury i zalecenia, zgodne z odpowiednimi aktami prawnymi w zakresie ochrony danych osobowych, a w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 WE.
  • 5. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, iż dane osobowe są:
  • a) przetwarzane zgodnie z prawem;
  • b) zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami;
  • c) merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane;
  • d) przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania;
  • 6. Administrator przetwarza dobrowolnie podane przez użytkowników Serwisu dane osobowe, jedynie w celu:
  • a) udzielania odpowiedzi na zapytania użytkowników kierowane przy użyciu formularza kontaktowego, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO
  • b) przyjęcia rezerwacji przy użyciu systemu rezerwacji online, na podstawie art. A lit. b RODO
  • c) realizacji obowiązku prawnego ciążącym na Administratorze w związku z prowadzoną działalnością, na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. c RODO,
  • d) marketingu, w tym przesyłania informacji handlowych na adres poczty elektronicznej, jeżeli Klient wyraził na to zgodę, poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola w procesie rezerwacji lub składania zapytania przez formularz kontaktowy, na podstawie art. 6 ust.1 lit. a RODO. Zgoda na przetwarzanie danych w celach marketingowych oraz przesyłanie informacji handlowej może być cofnięta poprzez kliknięcie odpowiedniego linku w otrzymanej wiadomości lub wysłane takiego zgłoszenia na adres e-mail Administratora,
  • e) realizacji uzasadnionego interesu Administratora danych osobowych w szczególnych przypadkach na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. f) RODO np. windykacji, czy monitorowania wizyjnego ruchu na terenie Obiektu,
  • f) przeprowadzenia procesu rekrutacji, na podstaw art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  • 7. Profilowania Twoich preferencji i zainteresowań w celu najlepszego dopasowania naszej komunikacji marketingowej oraz oferty produktów i usług do Twoich potrzeb. Podstawą profilowania Twoich preferencji i zainteresowań są m.in.:
  • a) podane przez Ciebie i zgromadzone z publicznie dostępnie dostępnych źródeł dane, które gromadzimy w systemach wspierających prawidłową realizację świadczonych przez nas usług (np. w systemie typu CRM),
  • b) automatycznie rejestrowane i przechowywane (m.in. w plikach cookies) dane dotyczące Twojej aktywności na naszych stronach internetowych.

    Skutkiem profilowania jest udostępnienie Ci dopasowanych do Twoich indywidualnych zainteresowań treści za pośrednictwem naszych stron internetowych, mailowo, telefonicznie lub na stronach internetowych nie związanych z nami podmiotów, które świadczą nam usługi reklamowe (m.in. strony należące do sieci reklamowych Google czy Facebook).
  • 8. Administrator zbiera następujące dane osobowe:
  • a) Informacje kontaktowe, takie jak pełne imię i nazwisko, adres, numer telefonu, numer telefonu komórkowego, adres zamieszkania oraz adres email;
  • b) Informacje związane z miejscem zatrudnienia, takie jak Twoje stanowisko, nazwa pracodawcy, wielkość firmy itp., jeżeli dane są potrzebne do procesu rekrutacji;
  • 9. Odbiorcami danych osobowych mogą być organy, instytucje oraz podmioty uprawnione na mocy przepisów prawa, a także podmioty świadczące usługi na rzecz Administratora danych (np. obsługa prawna, IT, marketingowa, księgowa oraz inne podmioty uczestniczące w realizacji zamówionej usługi.
  • 10. Administrator może korzystać ze zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania, do celów marketingowych oraz dostosowania oferty.
  • 11. Do przetwarzanych przez Administratora danych przysługuje wgląd użytkownikowi Serwisu, który je przekazał. Użytkownik ma również prawo do modyfikacji tych danych, żądania ich usunięcia oraz ograniczenia lub zaprzestania przetwarzania swoich danych osobowych w dowolnym momencie. W dowolnym momencie użytkownik może również żądać usunięcia swoich danych osobowych z serwisu. Prawo do przeniesienia danych nie ma zastosowania, ponieważ nie został ustalony standard wymiany takich danych pomiędzy obiektami hotelowymi.
  • 12 Użytkownik Serwisu ma prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  • 13. W celu wykonania swoich praw wskazanych w pkt. 8 powyżej użytkownik Serwisu powinien skontaktować się z Administratorem korzystając z tego samego adresu email lub numeru telefonu przekazanego do Serwisu, kontaktując się na adres iod@platanhotels.pl
  • 14. Każdy użytkownik serwisu może wnieść skargę do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • 15. Administrator realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
  • a) poprzez dobrowolnie wprowadzenie informacji w formularzach,
  • b) poprzez gromadzenie plików “cookies”.
  • 16. Przy pierwszej wizycie na stronie Aries Hotel & Spa Zakopane użytkownik jest informowany o używaniu plików cookies. Pozostając na stronie użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies na stronie internetowej. Brak zmiany, po stronie użytkownika, ustawień przeglądarki, jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na użycie plików „cookies”.
  • 17. „Cookies”, czyli tzw. ciasteczka, są małymi plikami danych, zapisywanymi na Twoim urządzeniu przez strony internetowe, z których korzystasz. Odniesienia do „cookies” zawarte w niniejszym regulaminie obejmują też inne technologie i sposoby przechowywania danych lub automatycznego dostępu do danych na Twoim urządzeniu. Możemy także korzystać ze znaczników "web beacon", czyli plików przezroczystych obrazów umieszczanych na stronach internetowych w celu monitorowania Państwa aktywności na stronach Platan Hotels & Resorts Sp. z o.o.
  • 18. W chwili, gdy wszedłeś na naszą stronę, wyświetlono komunikat informujący o korzystaniu przez tę stronę z plików cookies oraz oferujący możliwość wyrażenia zgody na wykorzystywanie pewnych rodzajów takich plików. Plik cookie zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „czas życia” ciasteczka (to znaczy czas jego przechowywania) oraz przypisaną wartość, którą jest przeważnie przypadkowo wygenerowany unikalny numer.
  • 19. Aby wyświetlić ten komunikat, musieliśmy użyć pliku cookie. Dalsze korzystanie z niniejszej strony spowoduje umieszczenie na Państwa urządzeniu kolejnych plików cookies, które są niezbędne dla jej prawidłowego funkcjonowania. Inne pliki cookies zostaną umieszczone w Twoim urządzeniu tylko pod warunkiem wyrażenia na to przez Ciebie zgody. Szczegółowe opisy poszczególnych rodzajów plików cookies wykorzystywanych przez tę stronę zostały zamieszczone poniżej:
  • 20. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików „cookies”
  • a) sesyjne - pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone,
  • b) stałe - pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku cookies.
  • 21. Pod względem funkcjonalności każdego pliku cookie można je podzielić na:
  • a) pliki konwersji, która pozwalają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży
  • b) pliki trackowania (śledzenia), które w połączeniu z konwersjami pomagają analizować wydajność różnych kanałów sprzedaży
  • c) pliki marketingowe, używane do personalizowania treści reklam i ich właściwego kierowania
  • d) pliki marketingowe, używane do personalizowania treści reklam i ich właściwego kierowania
  • e) narzędzia analityczne, które pomagają poprawić komfort korzystania z witryny dzięki zrozumieniu, jak korzystają z niej użytkownicy
  • f) pliki niezbędne, czyli fundamentalne dla podstawowej funkcjonalności strony Pliki cookie, które stosujemy, pozwalają nam rozwijać naszą stronę.
  • 22. Niektóre pliki “cookies” mogą być umieszczane przez dostawcę witryny internetowej i systemu rezerwacji online jedynie w celu:
  • a) doskonalenia i wspierania procesu rezerwacji
  • b) analizy i zbierania danych statystycznych, dotyczących wykorzystania strony internetowej i systemu rezerwacji online, w celu ich poprawy
  • 23. Poza powyższym nie korzystamy z innych plików cookie w tym serwisie. Niektóre z narzędzi i treści są jednak dostarczane (a w niektórych przypadkach także podlegają hostingowi) przez zewnętrznych dostawców treści. Gdy przeglądasz te treści, tacy zewnętrzni dostawcy mogą zapisywać pliki cookie na Twoim komputerze lub urządzeniu przenośnym. Używamy plików cookies w celu:
  • poprawienia funkcjonalności strony www.hotelaries.pl,  jej struktury lub poprawy szybkości jej działania;
  • pomiaru ruchu w Internecie;
  • analizowaniu działań reklamowych;
  • dopasowania treści oferty do twoich oczekiwań.
  • 24. Korzystając z www.hotelaries.pl przeglądarka użytkownika może zapisywać pliki cookies pochodzące od podmiotów trzecich. Użytkownik ma możliwość wyłączyć zapisywanie oraz przechowywanie tego rodzaju pliki cookies na urządzeniu.

    Aktualna lista cookies podmiotów trzecich wykorzystywanych na stronie www.hotelaries.pl jest dostępna poniżej:

Kategoria

Okres przechowywania

Cel przechowywania

Google Analytics

2 lata

Wymagany do działania Google Analytics wykorzystywanego do generowania danych statystycznych o tym jak użytkownik korzysta z witryny. Więcej informacji na:
https://policies.google.com/privacy?hl=pl

Facebook

Do 2 lat

Dane z serwisu Facebook są używane do mierzenia skuteczności reklam za pośrednictwem narzędzi reklamowych Facebook, oraz optymalizacji pojawiających się reklam poprzez implementację piksela Facebook. Więcej informacji znajdziesz na:
https://www.facebook.com/business/gdpr#faqs
https://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation
https://www.facebook.com/policy/cookies/printable)

Inne

ND

Współpracujemy także z innymi partnerami, jak np. BETASI i odwołujemy się do ich serwerów poprzez skrypty/pixele w celach opisanych powyżej.

  • 25. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookies, w tym informacji o tym, jakie ustawienia przeglądarki spowodują odrzucanie plików cookies, należy udać się na stronę www.allaboutcookies.org.

    Sprawdź jak zarządzać ustawieniami plików cookies w popularnych przeglądarkach:
  • Aby wyłączyć śledzenie przez Google Analytics odnośnie do wszystkich witryn, należy wejść na poniższą stronę i pobrać dodatek do przeglądarki blokujący działanie Google Analytics:

    http://tools.google.com/dlpage/gaoptout
  • 26. Dodatkowe informacje na temat plików cookies podmiotów zewnętrznych:

    Google Analytics
    Niniejsza strona internetowa wykorzystuje Google Analytics, usługi analizowania stron internetowych firmy Google Inc. („Google”). Google Analytics wykorzystuje tzw. pliki cookie, czyli pliki tekstowe, które są przechowywane na komputerach użytkowników i które umożliwiają analizę korzystania przez użytkowników z danej strony internetowej. Informacje wygenerowane przez pliki cookie na temat korzystania ze strony internetowej przez użytkowników są zazwyczaj przesyłane na serwer Google w Stanach Zjednoczonych, gdzie są one przechowywane. Na tej stronie internetowej została aktywowana anonimizacja adresu IP, tak by adresy IP użytkowników Google były skracane z wyprzedzeniem w odniesieniu do Państw Członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Pełny adres IP będzie przesyłany na serwer Google w Stanach Zjednoczonych i tam skracany tylko w wyjątkowych przypadkach. Google będzie wykorzystywać te informacje w imieniu operatora niniejszej strony internetowej na potrzeby sporządzania szacunków dotyczących korzystania ze strony przez użytkowników, przygotowywania sprawozdań w zakresie aktywności na stronie i w innych celach związanych z korzystaniem ze strony i korzystaniem z Internetu, by świadczyć usługi na rzecz operatora strony.Adres IP przekazany przez przeglądarkę w ramach Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google. BAT gromadzi następujące informacje za pośrednictwem Google Analytics: liczba odwiedzających, adresy URL, z których odwiedzający przechodzą na tę stronę oraz adresy wiarygodnych stron internetowych.Możesz uniemożliwić Google gromadzenie danych zbieranych przez pliki cookie poprzez uruchomienie tzw. blokującego pliku cookie na swoim komputerze – tutaj możesz sprawdzić, jak to zrobić. Więcej informacji na temat polityki prywatności Google Analytics znajdziesz tutaj.

    Facebook
    Nasza strona internetowa wykorzystuje pluginy sieci społecznościowej Facebook, Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA. Pluginy te mogą być zidentyfikowane na podstawie zamieszczonego logo Facebook lub przycisku "Lubię to"  Aby uzyskać więcej szczegółów, skieruj się na stronę https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

    W chwili odwiedzania przez Ciebie naszej strony internetowej zostanie nawiązane bezpośrednie połączenie po między Twoją przeglądarką internetową a serwerami Facebook. Umożliwia ono otrzymanie przez Facebook informacji o Twojej wizycie na naszej stronie internetowej (włączając Twój adres IP). W przypadku wciśnięcia przycisku "Lubię to" w trakcie zalogowania na stronie Facebook, dostawca usług umożliwia utworzenie linku do treści zawartej na naszej stronie internetowej. Pozwala to na powiązanie wizyty na naszej stronie z Twoim kontem w portalu Facebook. Zwracamy Twoją uwagę, iż jako operator tej strony internetowej, nie mamy wiedzy o zakresie danych transmitowanych do Facebook jak również o sposobie wykorzystania tych danych. Aby uzyskać więcej informacji, prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności Facebook na stronie https://www.facebook.com/privacy/explanation.
    Jeżeli nie chcesz, aby wizyta na naszej stronie internetowej została zarejestrowana przez Facebook, prosimy o wylogowanie się z konta Facebook przed odwiedzeniem strony.
  • 27. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych, które działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Serwis. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się uważnie zapoznać.
  • 28. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, co może zostać spowodowane przez rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój Serwisu. O wszelkich zmianach będziemy informować użytkowników w sposób widoczny i zrozumiały.
  • Lista podmiotów przetwarzających dane
  • Korzystamy z następujących narzędzi analitycznych:
    Google
  • Korzystamy z następujących narzędzi marketingowych:
    Facebook

Wedding in the mountains

The interior, created with attention to detail and respect for the traditions and culture of the region, provides a beautiful backdrop for important celebrations.

Fall in love with Aries!

Let us create for you an unforgettable experience full of romantic moments, tears of happiness and great love. Say YES to each other and start your journey together in the atmospheric interiors of the Hotel with a Soul.

Wedding in the mountains - ideas

Wedding in Zakopane

Do you dream of a wedding in a unique place, and at the same time you share a love for the mountains?  We know how to make your dreams come true.

There is a charming place in the mountains, where Podhale tradition intertwines with hospitality unparalleled anywhere else - this is the Aries Hotel in Zakopane, which can become a part of your story. It is here, in the heart of the capital of the Tatra Mountains, that we will give a start to your life path together.

Wedding in the mountains
- take advantage of the charms
of the region

Celebrating love

Impressive suites overlooking the Tatra Mountains, traditional hospitality, delicious food and attention to the smallest details - this is how to describe in a nutshell a wedding in Zakopane organized in the climatic interiors of the Aries Hotel.

We believe that every family celebration with the magic "A" factor is an unforgettable experience full of the most beautiful memories, happiness and great love.

Wedding in the mountains
- how to make it a success

Wedding Consultant

If you are facing the time to decide on a place where you will say "YES" to each other, we suggest that a wedding in the mountains is a unique idea, which we will give the most beautiful setting with a pinch of regional fantasy. The opportunity to accompany you in such important moments is an honor for us, as well as a considerable challenge.

Therefore, following the expectations of our brides and grooms, together with the Wedding Consultant we work out the smallest details to create an unforgettable atmosphere of a true celebration of love on the wedding day.

Choosing a wedding venue

Charming wedding venue

If you are planning your dream wedding in the mountains we have an unusual space for you. The atmospheric interiors of the Aries Hotel and HALKA Restaurant combine the best traditions of Zakopane with a touch of modernity.

These are unique venues with soul, which were created to host an elegant wedding reception at the hotel. Distinctive references to the Zakopane style remind us of our origins, and modern cuisine with local products is a nod to those who seek a unique taste.

Regional products for wedding

HALKA Restaurant

A successful wedding reception in the mountains is also a perfectly composed menu of HALKA Restaurant, which has been refined to the smallest detail. Wedding menus with their proposals focus on the highest quality and aesthetics that pamper all the senses.

We use regional and traditional products, and our team of award-winning Confectioners fulfills all the sweet dreams of the newlyweds, including those related to the wedding cake.

Wspomnienia na całe życie

Wesele w Aries Hotel & Spa

Wnętrza zaprojektowane z dbałością o najdrobniejsze detale i szacunkiem dla tradycji oraz kultury regionu stanowią wymarzone tło dla wesela przygotowanego na miarę marzeń każdej z Par.

Nadamy bajecznego kolorytu każdej najważniejszej uroczystości. Nasze sale bankietowe i restauracja HALKA to przestrzenie, których aranżacja pozwala na organizację zarówno kameralnego przyjęcia ślubnego, jak i hucznego weseliska. Niezależnie od skali, dołożymy wszelkich starań, by stworzyć dla Państwa najpiękniejsze wspomnienia.

Oferta weselna:

  • miejsce złożenia przysięgi – dopasowane do oczekiwań
  • Restauracja HALKA – pomieści do 200 gości
  • Konsultant ślubny – stała opieka na każdym etapie przygotowań
  • zespół kucharzy – w pełnej gotowości, by wyczarować radość na talerzu
  • zespół cukierników – wicemistrzowie Polski do pełnej dyspozycji
  • Apartament ślubny TATRA – czeka na Państwa Młodych w noc poślubną i w jej rocznicę

Benefits of a wedding in the mountains

Outdoor wedding

When do mountains look the most beautiful? In winter, of course. It is during this magical time that we create unforgettable moments and make dreams of a fairy-tale outdoor wedding ceremony come true.

Outdoor weddings, which we are honored to co-create in the space of our hotel, are often a unique experience not only for the bride and groom, but also for the invited guests. Our patio becomes an intimate stage for the spectacle of love, and filled with rich decorations and atmospheric lighting, it remains in the memory forever.

Wedding in the mountains with overnight stay - organizational issues

We create dream weddings

Preparations for your wedding are about to begin. This is a special period in which you and our Wedding Consultant arrange all the details of your day. As a result, the smallest details are perfectly worked out, and the ceremony and wedding reception in the mountains is a dream come true for the most beautiful wedding in Zakopane.

Overnight weddings are a way to experience our hospitality, as well as the traditional Aries spirit that we bestow on our assembled guests from the very entrance.

Wedding in the mountains
- a lavish party or an intimate reception?

Grand weddings

Whether you choose an intimate ceremony with your loved ones or a lavish party, we will do our best to make your dreams of your special day come true.

We will make sure that the preparations for the ceremony are marked by surrounding comfort and elegance, and our Wedding Consultant will propose the most favorable solutions and personalized offer that will allow not only a great party, but also a carefree and comfortable rest for the gathered guests.

We create dream weddings

Testimonials

The place where, touched, you say "YES" to each other is the result of your expectations, dreams and our joint search. Inspiring each other, we create a place perfect for the union of two beating hearts.

The wedding event was beyond perfect. We want to thank everyone at Aries Hotels for making our guests feel so extraordinarily special. All of our guests have commented on how friendly and kind the staff were at the hotel. Not only will our guests return to Poland to visit, but we are sure they will be staying at Aries.

Molly

We had the most amazing weekend! Thank you to all the Aries staff that made it such a magical and memorable day.

Lyndsey

What an amazing venue! We celebrated our daughter’s wedding here - and nothing was too much trouble for the staff. They went all out to accommodate us - food, service, rooms etc were faultless. Cannot recommend more highly. Zakapane is a busy, picturesque town with lots going on. We were there in glorious sunshine but I bet it’s a picture in the snow.

Jo

We create dream weddings

Wedding Consultant

Plan a magical wedding in the mountains at Aries Hotel & Spa Zakopane, and we'll make sure the day is unforgettable.

We offer not only atmospheric interiors and delicious regional cuisine, but also an atmosphere full of local traditions, the charm of the region and the beauty of the Tatra Mountains.

We will do our best to make sure that every detail on your day is worked out with true passion.

We invite you to contact our Wedding Consultant:

Contact form

* Obligatory fields

Thank you! Your message has been sent!
Something went wrong while submitting the form. Please try again.

Instagram

We invite you to view snippets of beautiful memories of our guests on our ARIES WEDDING - INSTAGRAM profile.

@aries_zakopane_wedding